Orban: Sunt ministru tehnocrat susţinut de PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, astăzi, că prezenţa sa în Guvernul Ponta este ca tehnocrat cu susţinerea politică a Partidului Conservator, însă preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a promis că nu va fi nicio influenţă politică în activitatea sa.

"Nu sunt membru de partid, nu am fost şi nu am intenţia să devin în viitorul apropiat membru de partid. În ceea ce priveşte prezenţa mea în Guvern, desigur că propunerea mi-a fost făcută de domnul premier. Figurez ca să zic poziţionare, ca repartiţie, pe unul dintre posturile care i-au fost repartizate PC, dar, din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Daniel Constantin, a fost foarte clar că în niciun fel nu se va exercita vreo influenţă asupra mea într-un fel sau altul pe linie politică", a spus Orban.

Leonard Orban a acceptat oferta premierului Victor Ponta pentru că a vrut să ducă mai departe efortul început în septembrie 2011 când a fost numit ministru în Guvernul Boc.

"Consider că în continuare pot să contribui la îmbunătăţirea situaţiei în domeniul absorbţiei fondurilor comunitare, dar nu numai pentru că gestionez şi problematica afacerilor europene, că prin expertiza pe care o am, prestigiul de care mă bucur la Bruxelles pot să ajut în continuare România şi acesta e motivul pentru care am continuat", a afirmat Orban.

Orban a arătat că cele două posturi de secretari de stat din MAEur vor fi ocupate depersoane susţinute de partidele din USL, însă nu exclude ca şi acestea să fie tot tehnocraţi.

"Ce este foarte important e că aceia care vor veni ca să fie secretari de stat vor fi în primul rând specialişti foarte buni în domeniu, în domeniul gestiunii fondurilor comunitare şi în domeniul afacerilor europene, asta e înţelegerea pe care o avem şi va fi materializată", a mai spus Orban.

Leonard Orban este singurul membru al Cabinetului Ungureanu care a fost menţinut în Guvernul Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite