Orban propune simplificarea birocraţiei pentru fondurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Orban
Leonard Orban

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a anunţat că va prezenta Guvernului, "în maximum două săptămâni", propunerile referitoare la simplificarea procedurilor birocratice de accesare a fondurilor europene.

"E o chestiune care va fi supusă în maxim două săptămâni aprobării Guvernului. Nu e simplu, pentru că sunt foarte multe cerinţe care sunt impuse la nivelul comunitar, dar şi la nivelul Autorităţii Române de Audit şi care nu simplifică procedurile, ci, dimpotrivă, le complică şi tocmai de aceea a fost necesară o analiză foarte atentă cu privire la ce se poate face să simplificăm. E o primă propunere de simplificare, vom mai veni şi cu altele, dar e un pas înainte, care în mod cert va ajuta atât beneficiarii în absorbţia fondurilor comunitare, cât şi va îmbunătăţi şi situaţia în domeniu", a afirmat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene declara, în 26 aprilie, cu o zi înainte de votarea în Parlament a moţiunii de cenzură privind Guvernul Ungureanu, că "în două săptămâni" va introduce într-o şedinţă a Executivului un memorandum cu măsurile de simplificare.

"Ne propunem ca în foarte scurt timp, dacă nu săptămâna viitoare, în două săptămâni, să punem pentru prima dată pe masa Guvernului o propunere de simplificare în ceea ce priveşte procedurile pentru fondurile care sunt utilizate pentru politica de coeziune", afirma atunci Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite