Leonard Orban va deveni membru al Curţii de Conturi Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban

Ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban a declarat, astăzi, că începând cu luna ianuarie a anului viitor, va ocupa poziţia de membru în cadrul Curţii de Conturi Europene.

„E deja cunoscut faptul că am fost nominalizat pentru poziţia de mebru în Curtea de Conturi Europeană, în măsura în care Parlamentul European va fi de acord , şi Consiliul de asemenea, îmi voi începe mandatul de la 1 ianuarie 2013", a declarat Orban, la finalul conferinţei „Uniunea Europeană la răscruce?", organizată de Reprezentanţa Comisie Europene la Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Europene a precizat că audierile pentru noua sa funcţie vor avea loc săptămâna viitoare.

Întrebat dacă se desparte greu de scaunul ministerial, Leonard Orban a răspuns: „Nu e simplu să părăseşti un anumit loc de muncă, mai ales atât de interesant, dar şi atât de complicat, din multe puncte de vedere. Însă eu sper ca progresele realizate în perioda în care eu am condus ministerul să genereze o înbunătăţire semnificativă a situaţiei de atragere a fondurilor eurpene", a mai spus Leonard Orban.

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că doreşte înfiinţarea unui minister al fondurilor europene, iar actualul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, " va merge zilele următoare într-o poziţie oficială la Bruxelles".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite