VIDEO Legea pensiilor militare a fost adoptată fraudulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi în mod fraudulos OUG nr.1/2011 privind recalcularea pensiilor militarilor.

Potrivit Impact News, cel puţin cinci deputaţi ai PDL au votat la două cartele pentru ca legea organică avea nevoie de 167 de voturi pentru a trece, iar în sală nu erau mai mult de 163 de deputaţi.

Cel puţin cinci deputaţi au fost văzuţi votând astfel, deşi e la fel de probabil ca numărul lor să fie mai mare, potrivit sursei citate.

Trei dintre aceştia au fost filmaţi în timp ce votau la două cartele. Cele şase voturi de la ei nu erau însă suficiente. Mai era nevoie de cel puţin trei pentru a trece.

În prima înregistrare apar ca votând la două cartele deputaţii  Dănuţ Liga (în cămaşă albă- ţine mâna stângă pe aparatul de vot şi votează, iar cu mâna dreaptă votează la celălalt aparat de vot) şi Marius Dugulescu (în spatele lui Dănuţ Liga).

De data aceasta, lucrările nu au mai fost conduse de Roberta Anastase, acuzată anul trecut de fraudă de către Opoziţie, ci de colegul ei de partid, Ioan Oltean.

Proiectul de lege, dezbătut în procedură de urgenţă, face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Proiectul de lege a primit Raport de adoptare din partea Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor.

Dezbaterea proiectului a durat aproximativ două ore şi jumătate, în condiţiile în care plenul a decis, la propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, prelungirea programului de lucru până la finalizarea dezbaterii pe articole, motivul invocat fiind acela că legea este una foarte importantă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 168 de voturi "pentru", 116 voturi "împotrivă" şi 7 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 1/2011 referitoare la recalcularea pensiilor militare, opoziţia anunţând că va depune imediat o sesizare la Curtea Constituţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite