Legea “Big Brother”, pe masa Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de lege privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Senat sub semnătura ministrului Comunicaţiilor Valerian Vreme şi a deputatului PDL Adrian Bădulescu

Un proiect similar a fost în dezbaterea Parlamentului în 2008, iar la vremea respectivă actul normative a fost botezat de presă legea "Big Brother". În 2009, legea a fost respinsă de Curtea Constituţională.
Potrivit proiectului, furnizorii de servicii de comunicaţii vor trebuie să reţină, timp de şase luni de zile, numărului celui spre care a fost redirecţionat apelul, dar şi numele acestora. În cazul serviciilor de Internet prin telefon se va identifica utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului. În cazul abonaţilor la internet prin cablu se va identifica numele şi adresa abonaţilor sau ale utilizatorilor cărora li s-a alocat o adresă de IP, identitatea echipamentului folosit. Pentru toate comunicările prin telefon sau internet se vor reţine data, ora iniţierii şi încheierii comunicării, ora conectării şi deconectării de la Internet, adresa de IP, furnizorul de Internet.
Furnizorii de servicii de comunicaţii au obligaţia de a de asigura crearea şi administrarea unor baze de date care să conţină toate aceste informaţii. După şase luni de zile datele ar urma să fie distruse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite