Legea ANI trece la reluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Guvernului de corectare a legii privind funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a fost aprobat ieri de Camera Deputaţilor, însă din a doua încercare. Legea a primit 183 de voturi „pentru“, niciunul „împotrivă“ şi 27 de abţineri.

La un prim vot, proiectul a fost respins din cauză că nu a întrunit cele 167 de voturi necesare pentru aprobarea unei legi organice, însă parlamentarii PDL au insistat să găsească o soluţie pentru reluarea votului. După primul vot, partidele parlamentare s-au retras pentru o pauză de consultări în urma căreia au luat decizia de a relua procedura. Dacă la primul vot s-au folosit cartele electronice, la reluare, opţiunea a fost exprimată prin ridicare de mână.

Noua lege a ANI, care o modifică pe cea declarată neconstituţională de Curtea Constituţională, a primit ieri aviz favorabil şi din partea Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, deputaţii jurişti votând şi o serie de amendamente.

Modificările vizează modul de numire a conducerii ANI, sancţiunile, dar şi formularul declaraţiilor de patrimoniu - publică şi confidenţială. Camera decizională pentru această lege este Senatul. Proiectul va intra în dezbaterea acestei Camere în regim de urgenţă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite