Legea lustraţiei rămâne o enigmă şi pentru iniţiatorii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

organizat, ieri, o primă rundă de consultări cu societatea civilă, menită să identifice îmbunătăţirile pe care textul le poate primi la dezbaterea lui în Camera Deputaţilor.Preşedintele

organizat, ieri, o primă rundă de consultări cu societatea civilă, menită să identifice îmbunătăţirile pe care textul le poate primi la dezbaterea lui în Camera Deputaţilor.
Preşedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secaşiu, a propus extinderea competenţelor de verificare ale Consiliului şi asupra declaraţiilor persoanelor numite în funcţii - nu doar a celor alese. Colegul său Laurenţiu Tănase a spus că instituţia ar avea nevoie de o perioadă de 180 de zile pentru a putea analiza dosarele tuturor celor care fac obiectul legii, în forma ei actuală. Preşedintele Fundaţiei "Horia Rusu", liberalul Dinu Zamfirescu, a subliniat că persoanele care intră sub incidenţa actului normativ să aibă interdicţia de a candida pentru o funcţie publică pentru tot restul vieţii, în timp ce deputatul PNL Ioan Ghişe a susţinut necesitatea reducerii acestei perioade de la 10 la 5 ani. Parlamentarul liberal Cristian Boureanu a cerut ca CNSAS să-i verifice pe toţi candidaţii în alegeri, înainte de data scrutinului, ca sub incidenţa legii să intre şi cei care au deţinut funcţii de conducere în UASCR, precum şi eliminarea articolelor care fac trimitere la preşedintele Traian Băsescu, la fostul lider PNL Theodor Stolojan şi la ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite