Mihail Boldea(PDL): „Lăzăroiu vorbeşte mult şi nu face nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, şi cel de Externe, Teodor Baconschi, sunt puşi la zid şi acuzaţi de lipsă de acţiune în cazul restricţiilor aplicate românilor de autorităţile spaniole tocmai de un deputat democrat-liberal – Mihail Boldea.

 „Constat o lentoare şi o lipsă de acţiune, de iniţiativă, nejustificate pentru cei doi miniştri, Sebastian Lăzăroiu şi Teodor Baconschi, care, culmea, au şi toate pârghiile necesare să intervină pentru a convinge autorităţile spaniole că aplicarea restricţiilor pentru români este nejustificată. Dacă erau interesaţi să protejeze interesele românilor, ar fi făcut-o", a declarat pentru „Adevărul" deputatul PDL. „În ceea ce-l priveşte pe Lăzăroiu, vorbeşte mult şi face puţin. S-a dus în Spania, a vorbit frumos cu românii de acolo şi a lăsat-o aşa, nu a făcut nimic. Oi fi eu coleg de partid cu ei, dar nu pot să nu-i critic când greşesc, aşa cum au făcut-o şi în cazul ăsta", a mai comentat Boldea.

Reclamaţie la CEDO

Pornind de la ideea că „unde-i lege, nu-i tocmeală nici la nivel european", deputatul democrat-liberal, avocat de profesie, a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu discriminarea pe care o practică autorităţile spaniole faţă de muncitorii români. Plecând de la cazul unui ziarist de la un cotidian central, care „nu a putut să se angajeze în timpul concediului de odihnă, pe o perioadă determinată, deşi avea oferte de angajare cu un salariu de 2.500 de euro/lună, pentru o perioadă de trei luni", Boldea a făcut apel la CEDO, pe motiv că în acest caz au fost încălcate prevederile Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, care garantează dreptul la libertate, siguranţă şi respectarea dreptului la un proces echitabil. Ministrul Muncii nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite