Lăzăroiu şi-a luat adio de la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a semnat azi decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu.

UPDATE Sebastian Lăzăroiu a precizat, într-o declaraţie, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale.

"Sunt conştient că există anumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unor analize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", a comunicat Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit unui comunicat de presă, încetarea contractului ar fi avut loc cu acordul părţilor. "Începând cu data de 01 mai 2011 vor înceta, prin acordul părţilor, raporturile de muncă ale domnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu cu Administraţia Prezidenţială", se arată în comunicat. "Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu", mai precizează sursa citată.

Consilierii nu rezistă mult în preajma lui Băsescu

De-a lungul timpului, preşedintele Traian Băsescu s-a despărţit de mai toţi consilierii prezidenţiali, unii dintre aceştia ajungând în tabăra adversarilor săi politici.

Primul care a plecat, chiar în mai 2005, a fost Andrei Pleşu. Seria demisiilor a fost continuată de Renate Weber, care apoi a devenit avocatul premierului Tăriceanu în conflictul de la Curtea Constituţională pe tema numirii ministrului de Externe. În prezent, Renate Weber este eurodeputat PNL.

Demisia care a făcut însă cea mai mare vâlvă a fost demisia Adrianei Săftoiu din funcţia de purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, gest care a venit la scurt timp după ce soţul ei de atunci, Claudiu Săftoiu, a părăsit postul de şef al SIE. Adriana Săftoiu a devenit deputat PNL.

Pe la Cotroceni a mai trecut şi Elena Udrea, şefă a Cancelariei preşedintelui, însă aceasta nu a plecat în urma unui conflict cu şeful statului, ci pentru a „proteja" imaginea Palatului Cotroceni ca urmare a unor acuzaţii de presă referitoare la afacerile soţului ei, Dorin Cocoş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite