Lăzăroiu le-a explicat deputaţilor avantajele muncii, în speţă prostituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul muncii a invocat, în faţa comisiei de resort, reducerea traficului de fiinţe umane. "România are doi politicieni la vârf, nominalizaţi într-un raport al Departamentului de Stat privind traficul de fiinţe umane", a adăugat ministrul .

Deputatul PNL Cristina Pocora l-a întrebat dacă, în condiţiile în care a ajuns ministrul Muncii, îşi menţine afirmaţiile mai vechi referitoare la necesitatea legalizării prostituţiei.

"Nu este una din priorităţile ministerului, dar la un moment dat, în trei, cinci , şapte ani tot va trebui să o facem", a susţinut ministrul Muncii. El a adus ca principal argument faptul că în ţările unde a fost legalizată prostituţia a scăzut incidenţa traficului de fiinţe umane.

Ministrul a invocat un raport al Departamentului de Stat privind traficul de femei, arătând că încă sunt probleme pe acest palier şi că "există chiar doi politicieni la vârf implicați în problema aceasta de trafic de fiinţe umane".

Lăzăroiu a evitat să facă nominalizări, îndemnându-i pe deputaţi să citească raportul Departamentului de Stat. "S-ar putea ca legalizarea să nu rezolve problema politicienilor, dar să reducă incidența traficului", a comentat Lăzăroiu.

Ce troc le-a propus Lăzăroiu parlamentarilor

Împiedicarea primarilor de a folosi asistaţii sociali în campania electorală în schimbul sprijinului proiectelor sale este târgul propus de ministrul Muncii la comisia de resort din Camera Deputaţilor. "Dacă o să sprijiniţi proiectele mele de reorganizare a ministerului voi avea grijă , ca inspecţia socială să nu lase nici un primar, din orice partid, să îi folosească pe asistaţii sociali ca masă de manevră în campania electorală", a spus Lăzăroiu. Afirmaţiile sale au stârnit nedumerirea deputatul PNL Nini Săpnuaru:"şi dacă nu vă sprijinim, o să-i lăsaţi ?", dar ministrul a evitat să răspundă.

Despre restructurări şi dependenţă

La audierile de ieri, Lăzăroiu i-a uimit pe deputaţi afirmând că nu este sigur că restructurările din minister au fost corecte. "Ministerul Muncii e subdimensionat, dar din cei 10.000 oameni rămaşi în sistem, n-am convingerea că au rămas cei mai buni. Concedierile au fost făcute în grabă, nu cred că a avut cineva timp să facă evaluări", a comentat Lăzăroiu.

Ministrul Muncii îşi mai propune să găsească o soluţie pentru persoanele care beneficiază de foarte mulţi ani de ajutoare sociale fără a avea locuri de muncă. "Trebuie sĂ găsim o soluţie să îi salvăm de dependenţă, decât să îi ţinem ca şi cum le-am da droguri, trebuie să facem ceva să aibă locuri de muncă"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite