Lăzăroiu, de la Cotroceni la Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sociologul Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii
Sociologul Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii

Sebastian Lăzăroiu a preluat ieri şefia Ministerului Muncii, fiind nominalizat de premier în ultima zi lucrătoare a interimatului pe care l-a asigurat de la plecarea cu scandal a lui Ioan Botiş.

Numirea a venit la o lună după ce fostul consilier prezidenţial a anunţat că doreşte să se dedice analizei politice şi la două săptămâni după ce susţinea că raţiunea ar trebui să-l îndemne pe premierul Emil Boc să lase locul unui tehnocrat la Guvern. Nici pentru partenerii de guvernare de la UDMR Lăzăroiu nu a avut cuvinte de laudă, dar Kelemen Hunor, liderul Uniunii, a spus ieri că „l-a iertat".

Învestire veselă

La puţin timp după nominalizare, Lăzăroiu a şi depus jurământul la Cotroceni şi apoi a preluat oficial şefia ministerului. La „înscăunarea" fostului său consilier, Traian Băsescu a asistat zâmbind mulţumit şi a marcat momentul cu o glumă în stilul caracteristic. „Nu avem şampanie. E recesiune!", a comentat Băsescu. Învestirea „de culoare" s-a asortat însă cu stilul lui Lăzăroiu, care de-a lungul timpului s-a remarcat printr-o serie de declaraţii care au stârnit diverse comentarii. Valuri au făcut şi declaraţiile sale referitoare la pensionari, despre care a spus că vor trece mai uşor peste această perioadă pentru că vor primi sprijin de la nepoţi.

Celebru este articolul în care a susţinut că prostituţia ar trebui legalizată, deoarece, în 2019, în România vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile, ceea ce generează riscul de a avea revoluţii sau războaie. Cunoscute sunt şi postările sale pe blog, în care descria posibile scenarii electorale cu personaje de poveste - Scufiţa Roşie, Fetiţa cu chibrituri, Moş Crăciun sau Capra cu trei iezi - dar şi din „Războiul stelelor". În decembrie anul trecut, a lansat scenariul apariţiei în 2012 a unei noi formaţiuni, pe care o numea „Albă-ca-zăpada".

Felicitări pe Facebook

Sebastian Lăzăroiu este una dintre cele mai prezente persoane publice pe reţeaua de socializare Facebook. La câteva săptămâni după demisia lui din postul de consilier prezidenţial, Lăzăroiu a postat o fotografie care-l înfăţişa la volan, pe care o comenta zâmbitor: „noul meu birou".

Niciuna din ultimele sale postări nu a dat vreun indiciu privind desemnarea sa la Ministerul Muncii. În noaptea de joi spre vineri, el şi-a postat editorialul „Povestea lui Pinocchio din care se vede cum copiii îndărătnici n-ascultă de cei care ştiu mai multe". În primele două ore după anunţul privind nominalizarea sa, aproape 20 de persoane l-au felicitat pe pagina personală de pe reţeaua de socializare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite