Lăzăroiu: Regionalizarea se va face oricum înainte de alegerile locale din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, afirmă că proiectul de reorganizarea adminsitrativ -teritorială se va menţine şi se va face înainte de alegerile locale din 2012.

"Regionalizarea se va realiza oricum. Eu cred că se va face înainte de alegerile locale din 2012", a declarat la Realitatea TV ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Citiţi şi:

EXCLUSIV VIDEO Istoricul Marius Diaconescu despre regionalizare: Să lăsăm în pace sentimentele naţionaliste, banul contează

Acesta susţine că nu ştie dacă se va face în formula "8+2" propusă de Traian Băsescu sau în cea de 16, propusă de UDMR.

"UDMR vrea  regiuni mai mari, nu neapărat cele 16. Şi ei şi-au dat seama că versiunea "8+2" le-ar face pe cele două judeţe, Harghita şi Covasna,să rămână în urmă", adaugă el.

Potrivit acestuia, emoţia stârnită cu Ţinutul Secuiesc a venit pe sentimente etnice.

Întrebat despre faptul că UDMR şi maghiarii şi-ar pierde ponderea în cazul în care ar fi înglobaţi în alte regiuni, Lăzăroiu a afirmat că acest lucru nu va împiedica dezvoltarea aşa numitului Ţinut Secuiesc.

"Ponderea UDMR rămâne de 30% în această regiune", susţine Lăzăroiu, apreciind că o pondere de 30% a populaţiei maghiare în regiunea centru înseamnă la vot 40% pentru că "ei se mobilizează mai bine". "Se mai putea negocia un bonus de reprezentare pentru ei", a adăugat el.

Ministrul Muncii este de părere că trebuie mers înainte pe descentralizare, iar PDL trebuie să se aşeze apoi la masă cu UDMR ca să discute despre reorganizarea judeţelor.

"Se poate începe cu a doua componentă, cu cea a descentralizării. Nimeni nu s-a opus descentralizării. UDMR spune asta din 1990: vrem autonomie locală,vrem autoritate la primării. UDMR e campionul descentralizătrii. Ei au fost înjuraţi de toţi românii că vor descentralizare, pentru că s-a pus problema emoţional, s-a vorbit de Ţinutul Secuiesc".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite