Lăzăroiu: Nu cred Ponta ar trebui să reprezinte România la Consiliu. E o problemă serioasă, trebuie un om cu credibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a declarat marți că momentan nu există o cerere oficială din partea premierului pentru reprezentarea la Consiliul European și a punctat că, Victor Ponta nu ar trebui să meargă la Bruxelles deoarece acolo „este o problemă foarte serioasă" și ar trebui să meargă „un om cu credibilitate"

„O să-i ceară mandat (n.r. - premierul Victor Ponta lui Traian Băsescu), nu există o cerere oficială în sensul ăsta, sunt doar declarații. O să-i ceară, ce știm sigur e că...Constituția prevede că președintele merge acolo, e bine că nu mai există un dubiu aici. Sigur, președintele poate să-i dea mandat premierului. Îmi e greu să anticipez, de aceea are loc întâlnirea, deși nu cred că întâlnirea este neapărat pe tema asta, a mandatului", a declarat Sebastian Lăzăroiu, la România TV.

Consilierul prezidențial a punctat că „e normal să discuți înainte de a merge la un Consiliu European", iar dacă premierul vrea să ceară acest mandat o poate face, însă „președintele nu are de gând să-i dea mandat așa fără nicio solicitare".

În plus, Sebastian Lăzăroiu a susținut că Victor Ponta nu ar trebui să reprezinte România la Consiliul European, El a menționat că face referire la Victor Ponta nu la premier, deoarece acolo „e o problemă foarte serioasă" și ar trebui să meargă „un om cu credibilitate".

„Din punctul meu de vedere, dacă mă întrebați pe mine, eu nu cred că ar trebui să meargă Victor Ponta, pentru că am spus și mai devreme, asta este o problemă foarte serioasă la Bruxelles, este un Consiliu foarte greu pentru că se discută de banii României din 2014-2020. Aici îți trebuie experiență în primul rând, care a mai fost și știe cum merg lucrurile acolo, și un om cu credibilitate", a punctat el.

În opinia sa, Victor Ponta "nu respectă nici unul din cele două criterii" și de aceea nu ar trebui ca acesta să participe la Consiliu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite