Lăzăroiu a coborât din munţi pentru a saluta întruparea Albei ca Zăpada în Noua Republică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă de tăcere în care a intrat imediat ce a fost revocat de la Ministerul Muncii, Sebastian Lăzăroiu a publicat azi o scrisoare de încurajare pentru mişcarea "Noua Republică", proiect coordonat de Mihail Neamţu.

Fostul consilier prezidenţial a susţinut că nu se aştepta ca "basmul Albă ca Zăpada" să prindă contur atât de curând.

"Noua Republică" şi Asociaţia Blogary fac parte dintr-o mişcare pusă la punct de Mihail Neamţu. El a anunţat recent că proiectul s-ar putea transforma într-un partid.

Redăm integral textul scrisorii publicate atât pe site-ul Madame Blogary, sub titlul "Lăzăroiu a coborât din munţi", cât şi pe blogul mişcării "Noua Republică":

Dragă Mihai,

Când stăteam pe malul Dunarii acum doua luni și îți spuneam că Albă ca Zăpada este inevitabilă, nu credeam că ea va veni atât de curând.

Salut initiațiva voastră lansată prin Noua Republica. Cred că este cel mai puternic semnal al nevoii de schimbare.

Generația mea și generația ta nu mai pot sta deoparte. Sunt mulți oameni ca mine și ca tine, care au facut o carieră, care s-au împlinit profesional și cărora le pasă de România. Dar sunt și mai mulți tineri la început de drum care au nevoie de o direcție.

Deopotrivă sunt oameni în vârstă care se gândesc mai mult la soarta copiilor și a nepoților decât la ceea ce statul le mai poate oferi acum.

Toți acești oameni merită să li se spună adevărul așa cum e. Toți cred că e momentul unei schimbări curajoase după o lungă tranziție presărată de ezitările și complicitățile politicienilor. Cu atât mai mult cu cât ne aflăm la ora unei mari cotituri pentru omenire.

Știu ca e o întreprindere dificilă. Cred ca și tu ești conștient cât de greu este să învingi inerția unui sistem construit să mențină o ordine strâmbă și inechitabilă, să conserve privilegiile câtorva în detrimentul majorității. Cred că realizezi cât de greu este să te lupți cu demagogia, populismul și democrația mimată din jurul unor bugete fals construite.

Ei îți vor spune că ești naiv, că ești tânăr, că vrei să îți faci imagine. Te vor batjocori, te vor trimite în derizoriu. Dar astea sunt vorbe, Mihai. Sunt armele lor să te descurajeze. Mizele sunt mult mai mari și niciodată nu trebuie să uităm aceste mize. Vorbim de viitorul României.

Noi avem datoria să încercăm să schimbăm direcția și să mobilizăm energiile românilor spre binele generațiilor de astăzi și ale celor care vor veni. Nimeni nu ne garantează că vom reuși, dar cred ca e un moment bun să încercăm.

Prea adesea am spus: „Asta e România în care trăim, deși ne-am dori să fie altfel". Cred ca daca ne dorim cu adevarat sa fie altfel, putem construi o nouă Românie.

Voi ați început acest proiect, alții, de oriunde vor fi ei, vor începe altele.

Românii nu mai pot fi păcăliți. Când totul în jur se prăbușește, nu cred ca vor mai fi mulți care să aștepte pomeni electorale, mila statului atotputernic, grațiile unei birocrații sufocante. Cei mai mulți așteaptă un alt proiect de societate, proiectul unei noi Românii.

Mihai, suntem împreună în aceeași barcă. Sunt alături de tine și de toți cei care își doresc schimbarea.

Ceea ce până acum un an de zile părea un basm va deveni o realitate. Pentru că nu mai există alt drum. Și este drumul pe care putem merge mai departe.

Cu aceeasi prețuire,
Sebastian Lăzăroiu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite