Lăzăroiu: “ Bogdan Chirieac a fost purtătorul de cuvânt al mafiei fondurilor europene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, la RTV, că analistul Bogdan Chireac a fost vocea unei "mafii transpartinice" care a făcut presiuni foarte mari legate de numirea şefului POSDRU ( Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane).

"În perioada respectivă, am văzut un domn pe care îl văd şi acuma care spune: Lăzăroiu a numit o incompetentă acolo, nu ştiu ce... Atunci când l-am văzut, ştiind ce presiuni au fost acolo din partea acestei mafii, mi-am dat seama că domnul Chirieac a fost chiar purtătorul de cuvânt al celor care voiau să pună pe altcineva", a atacat Lăzăroiu.

Fostul ministru al Muncii a afirmat că aceste presiuni au fost făcute prin diferite mijloace, chiar şi s prin intermediul mass-media.

"Nu vă imaginaţi ce presiuni au fost pentru acest concurs. E o mafie transpartinică a fondurilor europene şi au fost multe presiuni să-şi bage candidaţi, să câştige unul, altul", a susţinut fostul ministru al Muncii.

"Sunt interese din toate părţile. Şi din politică, şi din zona sindicală, şi din cea patronală. Toţi au interese acolo. Există o clică d-asta care încearcă să-şi pună oamenii", a conchis Lăzăroiu.

Plaţile din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) prin care România beneficiază de o finanţare de 3,47 de miliarde de euro, ar putea fi intrerupte, ca urmare a unor nereguli pe anumite proceduri care ţin de managementul intern al programului.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a solicitat ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, să o demită pe Carmen Ionel din funţia de director general al AM POSDRU, pentru management defectuos al Autoritatii, iar aceasta a demisionat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite