Lăzăroiu: „Alianţa cu PC este benefică deoarece acest partid dispune de resurse mediatice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a vorbit despre alianţa dintre PNL-PC şi PSD, comparând această alianţă cu o centură de castitate şi precizând că PC a fost ales în această construcţie politică deoarece dispune de resurse mediatice.

Sebastian Lăzăroiu şi-a început discursul de pe blogary.ro prin a da definiţia centurii de castitate şi a întreba dacă este vreo legătură între aceasta şi alianţa PSD-ACD(PNL-PC). „Centura de castitate este un obiect metalic care se folosea chiar din Evul Mediu la femei sau bărbaţi pentru a preveni infidelităţile. Credeţi că este vreo legătură între centura de castitate şi viitoarea alianţă PSD-ACD? Dacă urmăriţi cu atenţie argumentele mele o să vedeţi legătura“, scrie consilierul preşedintelui Băsescu.

Consilierul prezidenţial se întreabă ce caută un partid aşa de mic precum PC într-o alianţă din care fac parte PSD şi PNL, dar încearcă tot el să răspundă. „Ce caută un partid care are 1-2% în sondaje alături de două partide care au peste 20%? Este vorba despre resursele mediatice şi financiare pe care PC le pune la dispoziţie. Deci e raţional să ai un partid care nu contează din punct de vedere electoral, doar pentru infrastructura din spatele lui“, precizează acesta.

În final, Lăzăroiu a spus şi de ce a adus vorba, încă de la începutul postării, despre o centură de castitate. „Alianţa PSD-ACD este o centură de castitate pentru cele două partide importante, PSD şi PNL. Dacă oricare ar dezerta, orice altă construcţie majoritară ar fi posibilă. Românilor li se propune deci o construcţie deloc naturală din punct de vedere politic, dar menită să înfrâneze un instinct natural al politicianului: de a veni cât mai repede la guvernare. Ambalată frumos în cuvinte precum „anti-dictatură", „prosperitate", „viitor luminos", alianţa este doar puţină bormură pusă în ceai pentru a linişti instinctele omeneşti“, încheie Sebastian Lăzăroiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite