Laura Codruţa Kovesi, decorată de Băsescu cu "Steaua României" în grad de Cavaler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul privind decorarea procurorului-general al României, Laura Codruţa Kovesi, aflată la final de mandat, cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler.

UPDATE Crin Antonescu: Din partea domnului Băsescu către doamna Kovesi cu siguranţă e potrivită decorarea

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 2 octombrie a.c., decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional «Steaua României» - în grad de Cavaler doamnei Laura-Codruţa Kövesi, procurorul-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României.

Ea a anunţat, luni, că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite