Borbely: Mai mulţi bani la Mediu din 2014.Vom stabili strategii în caz de secetă şi inundaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că în perioada 2014-2020 vor fi mai mulţi bani europeni alocaţi pentru mediu, notează Mediafax.

„Am început discuţiile în Guvern. Încă n-au început negocierile, pentru că UE va trebui, în prima jumătate a acestui an, să finalizeze prima etapă şi după aceea, după ce ştim reperele, atunci vom începe negocierile. Vor fi mai mulţi bani pentru mediu, asta ştim sigur. Noi deocamdată am început pregătirile şi, până la sfârşitul lunii iunie, vom avea o concepţie a noastră. Depinde de negocieri, după aceea, câţi bani va avea România", a spus Borbely.

Borbely a asigurat că o parte dintre proiectele de mediu care nu au putut accesa fonduri în perioada 2007-2013, le vor putea accesa începând cu 2014.

„În perioada următoare, cea mai importantă axă pentru care vom da cei mai mulţi bani va fi pentru apă", a explicat Laszlo Borbely, prin aceasta înţelegând alocarea de fonduri pentru dezvoltarea unor strategii în caz de inundaţii sau secetă.

„Dar prin aceste proiecte care sunt complementare, cu bani atât de la Fondul de Mediu, cât şi de la buget, trebuie să alocăm bani importanţi şi în perioada următoare, pentru a putea să fim la nivelul angajamentelor la nivel de Uniunea Europeană", a spus el.

Ministrul Mediului a explicat, de asemenea, că trebuie dezvoltată o strategie privind sistemul de irigaţii având în vedere că zonele de sud şi sud-est sunt foarte secetoase, iar prognozele spun că anul acesta nu va fi foarte bogat în precipitaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite