Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a ajuns în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a ajuns în România, cu toate că luni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, i-au cerut să îşi amâne vizita după alegerile locale.

UPDATE 14.15 Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a afirmat, marţi după-amiază, la Târgu-Mureş, că vizita sa nu are legătură cu reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, declarându-se convins că după alegeri "apele se vor linişti".

Kover Laszlo a afirmat, la sosirea pe Aeroportul din Târgu-Mureş, că speră ca după alegeri România şi Ungaria să revină la vechile relaţii. "Nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins că după alegeri apele se vor linişti şi vom ajunge iar la relaţiile pe care le-am avut cu fostul guvern din România", a spus Kover, precizând că mai multe declaraţii va face marţi, la ora 19.00, într-o conferinţă de presă pe care o va susţine la Târgu-Mureş.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu-Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este. Aeronava Wizz Air în care se afla preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a aterizat pe Aeroportul din Târgu-Mureş în jurul orei 13.45, având o întârziere de aproape o jumătate de oră.

Kover Laszlo intenţionează să se implice în campania electorală a Partidului Civic Maghiar (PCM), având în vedere că președintele Parlamentului ungar se află în România la invitația PCM, deși a fost sfătuit de oficialii români să nu se amestece în treburile care țin de democrația internă.

În opinia fostului ministru de Externe, Adrian Cioroianu, Kover vrea să profite de faptul că partidul său extremist, FIDESZ, este la putere și să își extindă influența peste granițele Ungariei. Kover Laszlo vrea, crede Cioroianu, să transmită un mesaj etnicilor maghiari de înrudire ideologică, manipulând astfel voturile minorității maghiare în favoarea PCM.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite