Laszlo Tokes, reprezentantul maghiarimii în PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopul reformat, Tokes Laszlo, a condiţionat oferta liderului UDMR, Marko Bela, de a fi inclus pe un loc eligibil pe lista pentru PE, de transformarea acesteia într-una a minorităţii maghiare

Episcopul reformat, Tokes Laszlo, a condiţionat oferta liderului UDMR, Marko Bela, de a fi inclus pe un loc eligibil pe lista pentru PE, de transformarea acesteia într-una a minorităţii maghiare din România.

"Eu risc foarte mult să accept oferta UDMR, deoarece aceia care au semnat pentru mine ar putea să fie dezamăgiţi.Pe de altă parte, nu pot să ignor necesitatea ca maghiarii să aibă un reprezentant în structurile europene", a explicat Tokes.

În viziunea sa, lista electorală pentru alegerile europene nu trebuie să aibă caracterul exclusivist al Uniunii, ci mai degrabă unul naţional, al minorităţii maghiare, în care să-şi găsească loc atât elitele politice, cât şi personalităţile din cultură, religie şi organizaţiile civice maghiare.

"Primul interes este să facem o înţelegere cu Tokes, apoi vom vedea", a declarat preşedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, arătând că ordinea pe listă va fi stabilită ulterior.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite