La USL se cântă imnul fără "Traian". Crin Antonescu, amuzat de "gafa" organizatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea candiaţilor USL de la Sinaia a consumat încă un episod în războiul politic dintre liderii USL şi Traian Băsescu. La intonarea imnului naţional, organizatorii au oprit melodia exact în momentul în care urma versul care conţine şi numele de Traian. Prezent la eveniment, Crin Antonescu s-a abţinut cu greu să nu râdă de "gafa" organizatorilor.

Din a doua strofă a imnului s-a auzit doar : "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman/ Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un lume/Triumfător în lupte, un nume...".  

În debutul manifestării în care se lansează candidatura pentru alegerile parlamentare a liderului PNL Prahova, Mircea Roşca, şi a actualului senator PSD, Georgică Severin, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, i-a rugat pe cei prezenţi să se ridice în picioare pentru intonarea imnului naţional.

De unde a pornit "gafa" imnului fără Traian


Primul mare scandal legat de imnul cântat fără "Traian" a avut loc anul trecut, înaintea meciului dintre România şi Franţa, de pe Naţional Arena. Atunci, Marcel Pavel a fost desemnat artistul care să intoneze imnul, însă acesta a omis cuvântul Traian din strofa a doua.

La momentul respectiv, artistul a fot criticat din toate părţile, chiar şi de liderii USL, care spuneau că nu se poate face nicio legătură între împăratul Traian şi actualul preşedinte al României, Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite