Traian Băsescu: Principala mea miză nu mai e revenirea la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că principala sa miză nu este revenirea la Cotroceni, ci "demantelarea modului de fraudare a alegerilor, a proceselor de votare, pentru că o ţară care nici măcar procesul electoral nu-l poate lăsa liber este o guvernare anti-naţională".

Principalele declaraţii

Guvernul în urma loviturii de stat a organizat un referendum. La AEC, MAI, singurul autorizat să transmită listele electorale, a precizat 18,3 milioane de electori.

Toate poveştile cu Casa de Sanatate şi alte Case sunt diversiuni atât ale Puterii, cât a lacheilor.

Singura autoritate care e îndreptăţită să comunice numărul electorilor este MAI.

Evidenţa Populaţiei se află la MAI.

Suntem în cea mai penibilă situaţie în care poate fi un guvern: organizează referendumul, dă cifră şi când vede că n-a ieşit cum trebuie, Guvernul contestă referendumul.

E situaţie unică în Europa şi descalifică România.

Am covingerea că nu vom scăpa nepedepsiţi.

Crin şi Ponta s-au gândit să scoată din liste pe cei care lucrează în străinătate. Mai mare ilegalitate nici nu există.

Cred că oamenii ăştia trebuie să înteleagă un lucru: pe zi ce trece, se afundă în minciuni şi în ilegalităţi.

Nu există altă soluţie pentru România decât respectarea standardelor democratice europene.

Cum să-i scoţi pe cei din străinătate de pe liste, când tu ai făcut 306 secţii de votare pentru ei?

Mă tem că, dacă se vor compara listele pe care au votat, se va constata că unii români n-au fost în ţară, dar figurează că au votat în satele lor.

Presiunea pusă pe primari pentru a modifica drastic listele nu face decât să-i pună pe primari în situaţia de infractori.

Îi atenţionez: Să nu intre într-un joc în care singura ieşirea e uşa de la celulă.

Parchetele au preluat toate listele electorale, inclusiv listele pe care s-au votat. De aceea, apelul meu către administraţia locală este de corectitudine.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, "a minţit" ori înainte, ori după referendum, transmiţându-i:"Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor! (...) Mă tem că eu v-am făcut chestor.Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor!"

Nişte "băieţi deştepţi" vor să împingă nota de plată spre cei din teritoriu.

Pentru mine, revenirea la Palatul Cotroceni nu mai e principala miză. Ce s-a întâmplat la acest referendum trebuie să fie pentru ultima oară.

Pentru sănătatea democraţiei în România, acest referendum trebuie analizat din toate punctele de vedere în ceea ce priveşte legalitatea.

Dincolo de problema credibilităţii ţării, loviturile pe care le primeşte România din cauza tandemului Ponta-Voiculescu aduce prejudicii enorme ţării.

Ponta, Antonescu, Voiculescu şi Rus sunt responsabili de respingerea oricărei şanse ca România să intre în Schengen, de devalorizarea monedei naţionale şi de faptul că România nu va putea deveni un partener credibil pentru discutarea bugetului UE 2014-2020 în acestă toamnă.

Miza cea mai mare a mea e demantelarea modului de fraudare a alegerilor, a proceselor de votare, pentru că o ţară care nici măcar procesul electoral nu-l poate lăsa liber este o guvernare anti-naţională.

Nu mai e important, pentru mine, revenirea la Cotroceni. De aceea, nu mă interesează nici măcar termenele Curţii Constituţionale.

Ioan Rus a dat o dispoziție pe 2, după ce pe 1 august a dat dispoziție să dea cifra corectă.

N-am din ce să demisionez. Sunt suspendat, din poziția asta nu pot demisiona.

Pe mine mă interesează acum ca cetățean. Prioritatea mea e ca instituțiile statului să constate dacă s-a utilizat vot multiplu, date false, semnături false.

Mă aștept la o decizie de la CC și în decembrie 2014.

Sunt curios cum s-a putut ajunge la voturi de 170% în unele localități. Am înțeles că în județul Brașov au fost 10.000 de turiști, iar în Dolj 70.000. Vă dați seama ce centru turistic a devenit Doljul?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite