Tokes compară UDMR cu fostul regim comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Tokes
Laszlo Tokes

Liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, susţine că preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, alături de liderii politici români, "reînvie acea noţiune de neamestec în treburile interne prin care s-a caracterizat regimul Ceauşescu".

"Condamnăm atât atitudinea Guvernului român şi a politicului român, în general, faţă de aşa-numitul amestec în treburile interne ale ţării, cât şi atitudinea UDMR, care chiar depăşeşte atitudinea negativă a forurilor guvernamentale, a diferiţilor conducători politici", a afirmat Tokes.

Preşedintele CNMT a subliniat că liderul UDMR, Kelemen Hunor, "revînvie acea noţiune de neamestec în treburile interne prin care s-a caracterizat regimul Ceauşescu".

Tokes a precizat că vizita oficialilor din Ungaria în sânul comunităţii maghiare din Transilvania este binevenită.

"Eu cred că ungurii în niciun caz nu se pot amesteca în treburile celorlalţi unguri, oriunde am trăi. Noi avem o singură cauză naţională maghiară, indiferent unde trăim, şi este binevenit ca secretarii de stat Szatmary Kristof şi Nemeth Zsolt, ori preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, să facă vizite în sânul comunităţii maghiare şi să intervină conform opţiunilor lor politice, în cazul acesta în campania electorală", a spus Tokes.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, într-o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se implică în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns în România deşi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, îi ceruseră să îşi amâne vizita după alegerile locale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au arătat, prin scrisoarea trimisă lui Kover Laszlo, că sunt de acord cu poziţia Uniunii, potrivit căreia o implicare a lui Kover Laszlo în campania electorală din România nu este binevenită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite