Kovesi: Peste 1.300 de evazionişti deferiţi justiţiei, triplu decât în 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“
Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“

Procurorul general al României Codruţa Kovesi a declarat, astăzi, că procurorii Ministerului Public au trimis în judecată peste 1.300 de persoane pentru fapte de evaziune fiscală, un număr de trei ori mai mare decât în anul 2006.

"Numărul rechizitoriilor întocmite în domeniul evaziunii fiscale a crescut cu 28 la sută față de anul trecut și trebuie să remarcăm eficiența procurorilor din județele Vrancea, Iași, Cluj, Sibiu, Mureș, Galați și Olt în acest domeniu", a spus Kovesi.

O eficiență similară, a precizat Kovesi, s-a înregistrat în domeniul combaterii contrabandei, numărul inculpaților trimiși în judecată în 2011 fiind de 15 ori mai mare decât în anul 2006 și de trei ori mai mare față de 2011. Reducerea contrabandei cu tutun de la 36 la sută la 13 la sută în doi ani a fost și rezultatul activității procurorilor.

Şeful Ministerului Public a spus că trebuie continuată investigarea concomitentă a evazioniștilor și a funcţionarilor corupţi care favorizează prejudicierea bugetului de stat.

" Am implementat un ordin comun semnat cu Ministerul Administrației și Internelor care a prevăzut atât pentru procurori, cât și pentru polițiști o procedură standardizată de identificare a bunurilor ce pot fi sechestrate. În acest fel, procurorii au instituit în anul 2011 măsuri asigurătorii în valoare de peste un miliard de lei. Aceste cifre dovedesc transformarea Ministerului Public într-o instituţie care reacţionează la evoluţiile societăţii şi poate influenţa fenomenele care pun în pericol buna funcţionare a statului", a afirmat Codruţa Kovesi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite