Kovesi, detaşată la Ministerul Afacerilor Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, a fost detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru prioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie, informează Mediafax, citând surse oficiale.

Astfel, Kovesi urmează să ocupe o funcţie pe probleme de politici aniticorupţie în cadrul Misiunii României la Bruxelles.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici o eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României, susţinută luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite