Kovesi: Am foarte multe aşteptări de la viitorul ministru al Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat joi că are foarte multe aşteptări de la viitorul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, precizând că doreşte garantarea independenţei procurorilor, dar şi păstrarea statutului magistraţilor, transmite Mediafax.

Întrebată ce aşteptări are de la viitorul ministru al Justiţiei, Kovesi a răspuns: „Am foarte multe aşteptări. Am aceleaşi aşteptări pe care le-am avut de la toţi miniştrii de Justiţie".

„În primul rând, aştept să garanteze independenţa procurorilor şi stabilitatea lor în funcţie, în al doilea rând - o aşteptare nu numai a mea, dar şi a colegilor mei - ca statutul magistraţilor să nu fie modificat", a spus Kovesi.

Procurorul general a adăugat că aşteaptă, nu în ultimul rând, rezolvarea problemelor Ministerului Public, de la resursa umană, la resursele materiale.

Legat de rectificarea bugetară, Kovesi a spus că a înaintat deja documentele pentru suplimentarea bugetului instituţiei pe care o conduce şi nu consideră că această problemă ţine de noul ministru al Justiţiei.

Kovesi a mai spus că se vor purta discuţii în august şi septembrie privind bugetul pe anul viitor al Ministerului Public, care va intra însă în sarcina viitorului procuror general, întrucât mandatul ei expiră în data de 1 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite