Korodi mai taie din elanul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Korodi
Attila Korodi

Noul ministru al Mediului, Attila Korodi (foto), s-a arătat precaut în privinţa redeschiderii exploatării miniere de la Roşia Montană.

Korodi a declarat, într-un interviu pentru RFI, că procedurile de avizare a proiectului aurifer pe bază de cianuri de la Roşia Montană nu pot fi accelerate, aşa cum a cerut, insistent, preşedintele Traian Băsescu.

„Procedurile tehnice merg înainte, au un ritm, sunt teme care se discută de profesionişti, mai mult nu se poate. Eu îl înţeleg pe domnul preşedinte, ne cunoaştem de mult timp. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Mediului, trebuie să ofer clar o implementare a legislaţiei de mediu, a condiţiilor prin care o procedură poate să fie dusă la bun sfârşit", a explicat Korodi.

Ministrul Mediului nu s-a pronunţat împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană, dar a subliniat faptul că trebuie respectate normele de mediu în vigoare.

„Aurul de la Roşia Montană, care este o resursă importantă, într-un fel sau altul trebuie exploatat. Întrebarea este dacă această soluţie, ceea ce se propune acum este bună pentru România, dar din perspectiva conformării cu legislaţia de mediu şi a dezvoltării durabile. La această întrebare căutăm răspunsuri", a adăugat demnitarul.

Băsescu a insistat pentru avize

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, noului ministru al Mediului, la procedura depunerii jurământului, ca împreună cu Guvernul să analizeze rapid şi să decidă în legătură cu investiţiile de la Roşia Montană, Roşia Poieni şi gazele de şist.

„Ceea ce vă cer, domnule ministru şi domnilor membri ai Guvernului, este să vedeţi dacă e fezabilă Roşia Montană. Dacă este fezabilă, daţi rapid avize, dacă nu, spuneţi nu investitorului, pentru că fiecare zi în care întârziem ne va costa enorm în următorul proces. Nu mai ţineţi astfel de subiecte în dezbatere publică pentru că descalifică autorităţile române", a spus Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite