Iohannis despre suspendarea preşedintelui: Era o acţiune aşteptată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, astăzi, că încercarea USL de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este "o acţiune aşteptată" care nu a surprins pe nimeni.

"Este o nouă majoritate în Parlament care s-a constituit, s-a stabilizat, a obţinut Guvernul şi, în continuare, face ce face o majoritate: îşi numeşte persoane în funcţii cheie. Iar în ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui, este o procedură hotărâtă de această majoritate, vom vedea cum merge mai departe. Forumul German are consultări, azi şi mâine (joi şi vineri - n.r.) pentru a stabili cum să ne poziţionăm faţă de această solicitare", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă este surprins de cererea de a-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu, primarul Sibiului a răspuns că era "o acţiune aşteptată".

"Nu cred că cineva a fost surprins. S-au făcut nenumărate declaraţii publice pe această temă din partea USL", a spus Klaus Iohannis.

Acesta crede că rezultatul cererii USL va fi organizarea unui referendum, dar că nu ştie care va fi finalitatea acestuia.

"Mă abţin de la a comenta un posibil rezultat al referendumului. Noi trăim într-o ţară care e mereu suprinzătoare. Dar referendumul este referendum, de aceea se face, pentru a vedea ce-şi doreşte populaţia", a declarat acesta.

Klaus Iohannis a adăugat că se va consulta telefonic cu conducerea formaţiunii pe care o conduce şi va transmite, apoi, deputatului FDGR Ovidiu Ganţ rezultatul.

"O să transmit părerile noastre deputatului nostru ca să ia act de ele. Nu putem să îi dăm un mandat în acest sens, ci doar să îi spunem părerea noastră şi, în funcţie de asta, va hotărî cum se va poziţiona la vot, iar noi vom lua act de rezultatul votării după ce se petrece", a conchis Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite