Kelemen şi Blaga spun că liderii PPE n-au fost deranjaţi de protestele de la restaurantul unde cinau

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele UDMR, Kelemen Hunor
Președintele UDMR, Kelemen Hunor

Liderii PDL şi UDMR, Vasile Blaga, respectiv Kelemen Hunor, au declarat, marţi seară, că politicienii PPE nu au fost deranjaţi de protestatarii adunaţi în faţa restaurantului unde cinau şi că este dreptul oamenilor să protesteze, într-o ţară democratică.

"Poate că au văzut (n.r. - protestele), ştiu că preşedintele Martens a văzut, dar nimeni nu era deranjat, aşa e într-o ţară liberă şi democratică", a răspuns preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, întrebărilor jurnaliştilor.

"E normal, se întâmplă şi la case mai mari", a mai opinat el, potrivit Mediafax.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus jurnaliştilor că protestul nu i-a deranjat pe politicienii români şi străini care au cinat împreună şi că este dreptul oamenilor să protesteze, într-o ţară democratică.

Câteva zeci de persoane au protestat, marţi seară, în faţa unui restaurant din centrul Capitalei unde au luat cina liderii Partidului Popular European (PPE) veniţi la Bucureşti pentru congresul formaţiunii.

Participanţii la protest au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje ca "Nu vrem guvernator, vrem preşedinte ales de popor" sau "Barosso, grande mafiosso".

Pe o altă pancartă au fost afişate o fotografie a lui Adolf Hitler, alături de una a cancelarului german Angela Merkel în care acesteia i-a fost desenată o mustaţă similară celei a liderului nazist, şi mesajul "Republica Europeană Hitlerkel".

Un alt mesaj afişat pe o pancartă a fost "Partidul Popular European, partid fascist".

Manifestanţii au scandat "Jos Băsescu!" şi "Merkel, România nu-i a ta!", iar la apariţia unui dispozitiv de jandarmi au început să strige "Jandarmeria, apără hoţia!".

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE Jose Manuel Barroso, liderul actual al PPE Wilfried Martens, dar şi preşedintele Traian Băsescu figurează pe lista vorbitorilor la Congresul PPE care se va desfăşura, miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite