Kelemen Hunor: „Maghiarii nu sunt duşmanii României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Liderul UDMR care a participat, sâmbătă, la Catalina (judeţul Covasna), la inaugurarea unui drum judeţean, reabilitat din fonduri europene, a declarat, referitor la vizita preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, în Covasna şi Harghita, că orice om politic care vine în secuime e binevenit şi trebuie să vadă că maghiarii "nu sunt duşmanii României".

Hunor a susţinut că orice om politic este binevenit în secuime pentru a vedea că sunt oameni muncitori, cu respect pentru ceilalţi şi care, la rândul lor, se aşteaptă să fie respectaţi. "Eu cred că, indiferent când vine şi indiferent cine vine, când un om politic vine în secuime este binevenit şi trebuie să vadă cum trăiesc oamenii de aici, trebuie să vadă că secuii, maghiarii nu sunt duşmanii României şi că sunt oameni harnici, gospodari şi oameni care îi respectă pe ceilalţi şi care aşteaptă respect din partea celorlalţi", a conchis Kelemen Hunor.

Acesta a mai declarat, că deşi a auzit că preşedintele suspendat se află în zonă, nu s-a întâlnit cu el, conform corespondentului MEDIAFAX. „Ţara e mare şi trebuie vizitată fiecare zonă. Traian Băsescu vine anual în această zonă, nu este o noutate", s-a pronunţat Kelemen.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele UDMR a fost întrebat cum comentează afirmaţia lui Traian Băsescu, conform căreia autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie, subliniind faptul că aceata este o „doleanţă a comunităţii maghiare", realizabilă, însă, la un moment dat. „Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar", a declarat preşedintele UDMR.

De cealaltă parte, întrebat de jurnalişti despre autonomia pe care o vor secuii, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a menţionat că „aici o să fie cinstit" deoarece „Constituţia are tot ceea ce trebuie să inţelegem din ce se poate în România".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite