UDMR se abţine de la votul privind revocarea Avocatului Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, că Uniunea se va abţine de la votul privind revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

"Ne vom abţine, nu vom vota. Motivarea este că nu există o fundamentare a solicitării, pentru că omul nu a făcut altceva decât şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. În cadrul acestor atribuţii a atacat la Curtea Constituţională câteva ordonanţe de urgenţă şi câteva legi sau acte normative, dar nu poţi să reproşezi că omul îşi respectă angajamentul pentru care s-a dus în instituţia respectivă", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a susţinut că motivarea prezentată în plenul Parlamentului nu este suficientă şi de aceea parlamentarii Uniunii se vor abţine de la vot.

Comisiile juridice reunite au aprobat, astăzi, revocarea lui Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului, propunerea urmând să fie validată de plenul reunit. Decizia a fost luată cu 14 voturi "pentru", două "împotrivă" şi 3 abţineri.

USL reproşează Avocatului Poporului, în cererea de revocare din funcţie, că a utilizat prerogativele constituţionale şi legale pentru a servi interesele politice ale PDL, că s-a pronunţat în mod repetat asupra unor probleme politice fără să fi fost sesizat, invocând inclusiv sesizarea în cazul ICR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite