Kelemen: UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, astăzi, că UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare, adăugând că poziţia faţă de noul Guvern va fi stabilită după oficializarea miniştrilor.

"Am analizat situaţia şi am decis că UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare", a precizat, la Cluj-Napoca, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Vom urmări agenda noastră, dictată de electoratul maghiar, colegii mei din Uniune susţin această poziţie, iar poziţia faţă de noul Guvern o vom stabili după ce vom şti programul şi cine sunt miniştrii", a adăugat el.

Kelemen a readus în discuţie posibilitatea de a se organiza alegeri anticipate.

"Noi ne considerăm în opoziţie şi apreciem că principiile sunt mai importante decât funcţiile, astfel că dialogul parlamentar este pe primul plan (...) Noi, cu şapte la sută, nu putem provoca alegeri anticipate, dar când va fi vorba de o astfel de discuţie vom fi acolo pentru a aduce argumente pentru alegeri anticipate. Cu cât mai repede vor fi alegeri anticipate, cu atât mai bine pentru societate şi pentru viaţa politică", a conchis liderul UDMR.

Conducerea UDMR s-a întâlnit, astăzi la Cluj, cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, discuţiile fiind purtate pe teme privind situaţia politică nou creată, strategia Uniunii şi pregătirea pentru alegerile locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite