Kelemen Hunor îl susţine pe Borbely

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, astăzi, că Laszlo Borbely, prin demisia din Guvern, a demonstrat că onoarea este mai presus decât portofoliul de ministru.

"Iată un om cu caracter, care nu se ţine de scaun şi nu se ţine de funcţie. A luat presiunea de pe Guvern şi de pe UDMR şi şi-a asumat o demisie fără să fie el vinovat, demonstrând şi prin această decizie că este un om pentru care onoarea este mai importantă decât funcţia din Executiv", a declarat Hunor.

Preşedintele UDMR a precizat că partidul va găsi în termen scurt un înlocuitor pentru Borbely la Ministerul Mediului.

"Probabil la începutul săptămânii viitoare vom nominaliza un nou ministru al Mediului şi mergem mai departe", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai adăugat că atât el, cât şi Uniunea, au în continuare încredere în Borbely.

"Noi îl considerăm nevinovat, iar vinovăţia trebuie dovedită de instanţă, de instituţiile statului, de justiţie. Eu sunt convins că el îşi va dovedi nevinovăţia. Are susţinerea noastră politică şi o va avea în continuare indiferent unde va activa, în Guvern sau în Parlament. Va avea susţinerea noastră în tot ce înseamnă acest demers pentru a-şi dovedi nevinovăţia", a punctat Kelemen.

Kelemen Hunor a acuzat DNA că îşi face imagine pe seama lui Borbely.

"Era firesc să fie un comunicat legat de cazul Borbely de la Ministerul Justiţiei, de la procurorul general sau de la preşedintele Camerei Deputaţilor, dar ne-am obişnuit că DNA se ocupă mai mult de imaginea proprie şi nu ţine cont de regulile de bun simţ privind comunicarea", a afirmat preşedintele UNDMR.

Laszlo Borbely a demisionat, astăzi, din funcţia de ministru al Mediului, la finalul unei discuţii pe care a avut-o cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, în urma acuzaţiilor de trafic de influență și fals în declarații în formă continuă, aduse de DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite