Kelemen Atilla: Ne confruntăm cu boala pubertăţii parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Atilla, deputat UDMR
Kelemen Atilla, deputat UDMR

Liderul UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, a susţinut, vineri, că penalizarea parlamentarilor opoziţiei aflaţi în grevă parlamentară prin tăierea indemnizaţiilor nu este suficientă, având în vedere că parlamentarii USL suferă de o „boală a pubertăţii parlamentare".

"După mine, ce se petrece în România, în Parlament, este încă o boală a pubertăţii parlamentare şi, după 23 de ani, ar fi bine să nu mai fim în pubertate. Să fim un pic mai maturi. Cu penalizarea cu bani nu vom îmbunătăţi atmosfera. Acum când mai sunt câteva luni până la alegerile locale şi parlamentare cred că ar fi mult mai important să discutăm şi cu opoziţia, puterea să aibă un discurs normal şi o abordare câteodată foarte responsabilă a anumitor probleme. Dacă toată lumea vrea să facă politică din muşchi, nu cred că ţine", a explicat deputatul UDMR.

Kelemen Atilla a subliniat că "din păcate în România toată lumea vorbeşte mai mult atunci când nu se pricepe la o lege", subliniind că e firesc ca la dezbaterea unei legi să existe numai 40 sau 50 de parlamentari în sală, aceştia fiind cei mandataţi să ia cuvântul, însă neprezentarea la votul final pierd toată săptămâna de muncă.

Deputatul UDMR a atras, de asemenea, atenţia că Opoziţia nu ar trebui să forţeze mâna puterii şi să boicoteze Parlamentul cerând alegeri anticipate, atâta timp cât Puterea este majoritară în Parlament şi există nişte reguli parlamentare care reglementează alegerile anticipate.

"Opoziţia trebuie să înţeleagă că vrei, nu vrei, deocamdată, până când puterea are mai multe voturi, nu poţi să obligi Guvernul prin ieşirea în stradă sau protest parlamentar să forţezi alegeri anticipate".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei care nu au participat la şedinţele de plen vor fi tăiate, decizia fiind luată marţi în Biroul Permanent al Camerei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite