Kelemen: Colegii din UDMR vor amânarea regionalizării. Nu există o variantă care ar avea susţinerea parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mare parte a membrilor UDMR susţin amânarea reformei administrative, a declarat vineri seara, la Târgu Mureş, liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, după circa patru ore de discuţii cu liderii organizaţiilor teritoriale ale Uniunii.

"Toată lumea e de acord să avem un dialog cu partenerii, să căutăm o soluţie pentru a nu duce ţara într-o siţuaţie de criză politică. Există mai multe variante. Majoritatea colegilor au susţinut amânarea reformei administrative, să lăsăm ţara aşa cum este, să nu creăm haos", a spus Kelemen, la finalul şedinţei Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale de la Târgu Mureş.

Preşedintele UDMR a subliniat că toţi cei de faţă au fost de acord că este nevoie de reformă administrativă, dar că aceasta nu poate fi susţinută de la o zi la alta fără o pregătire foarte serioasă. El a adăugat că, personal, crede că această poziţie a UDMR va fi primită de colegii de coaliţie cu "înţelegere şi înţelepciune".

Kelemen a afirmat că e dispus să aştepte până va fi găsită o soluţie, menţionând că "în acest moment nu există nicio variantă care poate fi trimisă în Parlament şi care ar avea susţinerea parlamentară".

La începutul şedinţei Uniunii, Kelemen Hunor a afirmat că UDMR refuză varianta PDL de opt mega-judeţe, cât şi cea «8+2» (opt regiuni + Harghita şi Covasna). Vezi aici detalii.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali se va întruni sâmbătă la Târgu Mureş, unde vor fi discutate aspectele legate de proiectul de reorganizare administrativ-teritorială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite