Kelemen: UDMR reprezintă toţi maghiarii. În acest spirit analizează posibilitatea colaborării cu PCM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că Uniunea îi reprezintă cu responsabilitate pe toţi maghiarii din România, iar în acest spirit analizează posibilitatea colaborării cu Partidul Civic Maghiar (PCM), transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de UDMR, după o întâlnire a preşedintelui Uniunii, Kelemen Hunor, cu liderul PCM, Biro Zsolt, care a avut loc la Prezidiul Uniunii din Cluj-Napoca, Uniunea analizează posibilitatea colaborării cu PCM.
"Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PCM, Biro Zsolt, au discutat, joi, la Cluj, despre posibilitatea unei colaborări între cele două formaţiuni.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în anul 2013 vor fi luate decizii majore care necesită prezenţa UDMR în Parlament, printre care se numără revizuirea Constituţiei sau reorganizarea administrativ teritorială a României. Acesta a spus că UDMR îi reprezintă pe toţi maghiarii din România, cu responsabilitate, şi, în acest spirit, Uniunea caută posibilităţi de colaborare cu PCM. UDMR simte responsabilitatea după alegerile locale din 2012, când 86 la sută dintre maghiarii din România au votat Uniunea, şi va fi alături de comunitatea maghiară şi după 9 decembrie”, se arată în documentul citat.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, miercuri, că se întâlneşte cu noul lider al PCM, Biro Zsolt, dar nu pentru a discuta despre candidaturile la alegeri, ci pentru a discuta despre "lucruri concrete", pentru că "există viaţă şi după 9 decembrie“.

„Listele cu candidaţii UDMR sunt închise, deciziile sunt luate. Nu negociem despre acest subiect, dar există viaţă şi după 9 decembrie. Oamenii (PCM - n.r.) au primari, au consilieri locali, avem probleme şi lucuri concrete despre care putem discuta", spunea Kelemen.
Totodată, preşedintele PCM, Biro Zsolt, afirma că a amânat negocierile cu PPMT, programate, luni, la Târgu Mureş, întrucât doreşte să discute şi cu UDMR posibilitatea formării unei "reprezentative naţionale", adăugând că va relua discuţiile cu PPMT după ce va primi un răspuns de la reprezentanţii Uniunii.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite