Kelemen către Morar: “Hai cu probele!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Un om politic îmbrăcat în haină de procuror, care ar trebui să vină cu dovezi, nu cu declaraţii generale" este descrierea pe care preşedintele UDMR Kelemen Hunor i-a făcut-o şefului DNA, Daniel Morar, care a vorbit despre presiuni politice în cazul ministrului Laszlo Borbely.

"Dacă eşti politician, poţi face declaraţii politice, dacă eşti procuror, hai cu probele!", a declarat liderul UDMR pentru "Adevărul".

Ulterior, Daniel Morar a revenit cu explicaţii, susţinând că atunci când a vorbit despre presiunile asupra procurorilor s-a referit la declaraţiile vicepreşedintelui PNL, Mihai Voicu, la cele ale preşedintelui UDMR Kelemen Hunor şi la o postare pe blog a preşedintelui PSD Victor Ponta. Mihai Voicu a spus că "DNA este ca Petrică cu lupul", "o instituţie necredibilă care aruncă bombe", iar Kelemen Hunor a susţinut că "DNA distruge cariere şi că de cele mai multe ori s-a dovedit că acuzaţiile sunt false".

"Aceste declaraţii generează presiuni asupra procurorilor, presiunea este indiferent de efectul pe care-l are. Ne deranjează acuzele şi declaraţiile nereale cu privire la un caz", a insistat şeful DNA.

"Eu nu-mi pot imagina ce este în capul domnului Morar, dar nimeni din cadrul Uniunii nu a făcut şi nici nu va face presiuni asupra DNA. Eu am reacţionat pentru că au apărut scurgeri de informaţii, ceea ce nu este corect, nu are bază legală!", a replicat Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite