Judecătorul care a dat undă verde suspendării lui Băsescu: Pușkaș Valentin Zoltan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul CCR - Valentin Zoltan Puskas
Judecătorul CCR - Valentin Zoltan Puskas

Surse apropiate de Curtea Constituțională au declarat că votul în CCR a fost foarte strâns și că votul decisiv a fost dat de judecătorul desemnat de UDMR, Pușkaș Valentin Zoltan, informează hotnews.ro.

Judecătorul CCR Pușkaș Valentin Zoltan este de profesie jurist și membru în Baroul de Avocatură Covansa. A fost ales senator pe listele UDMR de trei ori, în legislaturile din 1996, 2000 și 2004. A fost de-a lungul timpului membru în mai multe Comisii ale Senatului și de trei ori secretar al Senatului. Pușkaș Valentin Zoltan a fost numit judecător de Senat, în anul 2007, pentru un mandat de 9 ani.

Aceasta nu este prima oară când judecătorul numit de Senat înclină balanța votului final în timpul unei luări de decizie cruciale. În 2010, juristul Zoltan a votat împotriva măsurii de tăriere a pensiilor, măsura care era prevăzută în pachetul de austeritate votat de Parlament în timpul guvernării Boc. Votul fostului senator a fost cel care a lăsat întregi pensiile.

„Votul meu a fost împotriva tăierii pensiilor care era o măsură neconstituțională. Am avut în vedere jurisprudența CEDO în materia pensiilor, dar și jurisprudența Curții Constituționale din România", declara Zoltan la acea vreme

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite