Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru: "Ameninţările vin dintr-o parte a clasei politice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspazia Cojocaru
Aspazia Cojocaru

Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru consideră că ameninţările cu moartea la adresa ei "au venit dintr-o parte a clasei politice", care "nu s-au gândit că pot fi opriţi".

"Sunt interese mari în spate ale unor oameni care nu vor să piardă. Cei care au procedat în felul în care au făcut-o ...Hmmm!... Ştiau că încalcă legea, dar nu s-au gândit că pot fi opriţi. Iată că în ţara asta există instituţii şi oameni care-și fac datoria şi apără legea", a declarat judecătorul CCR Aspazia Cojocaru pentru evz.ro, expunând posibilele motive pentru care a fost ameninţată cu moartea.

Întrebată cine s-ar putea afla în spatele ameninţărilor cu moartea pe care le-a primit, judecătoarea a răspuns: "Din informaţiile pe care le am, cunosc că ameninţările cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice".

Într-o declaraţie de presă dată marţi, Aspazia Cojocaru a susţinut că "nimeni nu mă poate determina să încalc legea indiferent de gradul ameninţărilor, metodele folosite şi din partea cui vin".

Judecătoarea Aspazia Cojocaru a reclamat la 6 iulie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) că a fost ameninţată înaintea dezbaterilor CCR asupra avizului privind suspendarea din funcţie a şefului statului. Acest lucru a fost semnalat şi de un comunicat de presă emis în aceeaşi zi de Curtea Constituţională.

O a doua ameninţare cu moartea a venit la 10 iulie, atunci când judecătoarea a primit un mesaj.

Pe baza profilului ADN a fost identificată persoana care a exercitat cel de-al doilea act de ameninţare cu moartea asupra judecătoarei Aspazia Cojocaru. Anchetatorii au stabilit că scrisoarea cu pricina a fost trimisă de un deţinut constănţean, care obţinuse informaţii despre judecătoare prin intermediul a doi poliţişti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite