Joseph Daul: PPE a fost întotdeauna motorul integrării europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joseph Daul
Joseph Daul

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, a afirmat, în deschiderea lucrărilor Congresului de la Palatul Parlamentului, că familia sa politică a fost întotdeauna motorul integrării europene.

„Familia noastră este cea a reformei, a creşterii economice şi a responsabilităţii. Noi am fost întotdeauna motorul integrării europene", a afirmat Daul, citat de Mediafax. El a adăugat că, spre deosebire de cea a PPE, soluţia propusă de socialiştii europeni de mai bine de 30 de ani este cea a îndatorării pentru a susţine creşterea economică: „Stânga se încăpăţânează să creadă că vom reveni la creşterea economică îndatorând generaţiile viitoare. Ei apără această opţiune de mai bine de 30 de ani, fără succes".

Liderul PPE a mai arătat că UE are nevoie de plusvaloarea adusă de politicile comune europene în agricultură, dezvoltare regională, transporturi, energie şi cercetare şi inovare, iar dictonul PPE „Europa are nevoie de mai multă Europă" nu e doar un slogan de campanie.

Liderul europarlamentarilor populari a mai arătat că reuniunea desfăşurată miercuri şi joi la Bucureşti este importantă pentru viitorul PPE în următorii ani, având în vedere că se va stabili manifestul politic şi se va discuta despre alegerile europarlamentare din 2014, precum şi despre candidatul popular pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Lucrările Congresului PPE au început, miercuri dimineaţă, la Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite