Johannis, "un om excepţional atras într-o capcană politică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johannis, "un om excepţional atras într-o capcană politică"
Johannis, "un om excepţional atras într-o capcană politică"

Preşedintele Traian Băsescu, invitat la B1TV, a declarat că primarul Sibiului, Klaus Johannis este "un om excepţional atras într-o capcană politică".

"Cred că domnul Johannis are un moment de naivitate crezând că ar fi fost utilizat ca prim-ministru pentru doi-trei ani. Şi PSD a spus foarte clar: "Da Johannis până la prezidenţiale", nu conta punctul de vedere al PNL. PSD a văzut-o ca pe soluţia de la Grivco, probabil că domnul Johannis nu ştie unde i s-a pregătit soarta", a spus Traian Băsescu.

"A fost păcălit şi când a fost chemat la întâlnirea de la Parlament", a spus preşedintele despre Johannis, detaliind că atunci i s-a spus că "ei îl fac prim-ministru". " A plecat liniştit pentru că-l face Geoană prim-ministru", a spus Băsescu, amintind că desemnarea premierului este o prerogativă de nenegociat pe care o are preşedintele, potrivit NewsIn.

"Lor le este frică să nu îşi piardă privilegiile", a spus preşedintele Băsescu, făcând referire şi la opoziţia pe care o întâmpină din partea lor în Parlament cererea lui de a se organiza un Parlament unicameral, cu un număr redus de parlamentari.

Referindu-se la reacţia partidelor după anunţul făcut joi, şi anume desemnarea lui Lucian Croitoru pentru funcţia de premier, Băsescu a spus că a fost o reacţie viscerală, puţin lipsită de raţionalitate, chiar de responsabilitate. "Eu sper că în zilele următoare liderii partidelor vor veni cu picioarele pe pământ, pentru că nu există altă soluţie, decât să fim realişti", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a precizat, joi seara, la B1 Tv, că l-a contactat pe Lucian Croitoru pentru a-i propune să preia şefia viitorului Guvern imediat după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Emil Boc a trecut în Parlament.

Preşedintele a mai declarat că l-a contactat pe Lucian Croitoru imediat după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a trecut în Parlament şi a spus că propunerea lui Klaus Johannis ca premier a fost pregătită la Grivco de aceeaşi oameni care au stabilt şi suspendarea preşedintelui.

Preşedintele a spus că la întâlnirea de marţi seara de la sediul firmei Grivco au fost prezenţi Ion Iliescu, Mircea Geoană, Dan Voiculescu. "Deci cam aceeaşi echipă care a stabilit suspendarea preşedintelui României, acum a stabilt că au nevoie de o figură credibilă ca să patroneze ce este în spatele ei", a spus Băsescu. Şeful statului a spus că Johannis ca premier ar fi avut în spate exact pe oamenii care se împotrivesc modernizării României şi eradicării corupţiei din strucrurile statului. "În spatele lui ar fi fost aşezat tot sistemul acesta căruia îi este frică de pierderea privilegiilor", a spus Băsescu, precizând că l-a contactat telefonic pe Klaus Johannis înainte de a-l desemna pe Lucian Croitoru pentru funcţia de premier "din bun simţ şi respect".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite