Jeffrey Franks: Orice modificare trebuie să se încadreze în bugetul stabilit pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tony Lybek (stânga), reprezentantul FMI în România, şi Jeffrey Franks, şeful delegaţiei la Bucureşti
Tony Lybek (stânga), reprezentantul FMI în România, şi Jeffrey Franks, şeful delegaţiei la Bucureşti

Orice modificare survenită va trebui să se încadreze în deficitul bugetar deja stabilit pentru 2011 respectiv minus 4,4%, a declarat şeful misiunii pentru România a Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks.

UPDATE "Am avut discuţii foarte bune cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu", a mai declarat Jeffrey Franks la ieşirea de la convorbirile purtate la Banca Centrală, citat de Agerpres.

Întrebat cum comentează decizia Parlamentului de a reduce TVA la alimentele de bază la 5% şi de a nu impozita pensiile sub 2.000 lei, Franks a precizat că bugetul pe anul viitori trebuie să asigure ajustările necesare.

Mai citeşte şi:

Delegaţia FMI, prezentă la Bucureşti, discută cu autorităţile române

Şeful misiunii FMI a făcut această declaraţie în parcarea din faţa Banca Naţională a României în timp ce mergea la o o întâlnire cu oficialii băncii centrale, transmite Mediafax.

"Guvernul trebuie să se găndească de două ori înainte de a decide majorarea salariului minim pe economie",  a spus Jeffrey Franks.

"Creşterea salariului minim ar putea descuraja angajările şi trebuie să fii foarte precaut dacă iei o astfel de decizie", a declarat şeful misiunii FMI, după întâlnirea pe care a avut-o dimineaţă cu ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional discută cu autorităţile române, în cadrul noii misiuni FMI ce vizează evaluarea performanţelor economice ale României. Este a şasea misiune a Fondului, în România, şi se va desfăşura la Bucureşti în perioada 20 octombrie - 1 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite