Ivan: Europarlamentarii PDL au avut sarcină de partid de acasă să voteze împotriva lui Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Grupului PSD din PE, Cătălin Ivan, a declarat că europarlamentarii PDL Monica Macovei, Sebastian Bodu, Traian Răzvan Ungureanu și Elena Băsescu, deși nu fac parte din Comisia de Control Bugetar, au avut ca sarcină de partid de acasă să voteze împotriva lui Orban.

Leonard Orban a primit de la Comisia de Control Bugetar aviz negativ, deoarece "parlamentarii PDL au avut de acasă ordin să voteze împotriva candidatului României pentru acest post, chiar dacă acest candidat a răspuns foarte bine la întrebări, toată lumea a fost mulțumită, chiar dacă a fost și membru în guvernul PDL. Se pare că atunci a fost bun, acum nu mai este bun", a precizat Cătălin Ivan pentru NewsIn.

Europarlamentarul social-democrat o acuză pe Monica Macovei că a mobilizat colegii din PDL care nu erau membri ai Comisiei de Control Bugetar să vină să voteze, "ca să fie ei siguri că domnul Orban va avea mai multe voturi <<împotrivă>> decât <<pentru>>. Și uite așa au votat și Elena Băsescu, și Traian Răzvan Ungureanu și Sebastian Bodu".

Ivan a mai precizat că Macovei i-a spus că va vota pentru Orban, dar la numărătoare nu iese și votul europarlamentarului PDL.

"Monica Macovei mi-a spus mie în sală că va vota pentru domnul Orban. Dar noi am numărat voturile noastre și ale liberalilor, aveam fix 12 voturi. Deci este imposibil ca doamna Macovei să fi votat <<pentru>>. Votul a fost secret, dar noi știm cum au votat ai noștri. Colegii noștri ne-au arătat votul", a precizat Cătălin Ivan.

Acesta susține că ce s-a întâmplat în Comisie este "în logica a ceea ce s-a întâmplat toată vara, interesul politic, de partid al PDL e mai important decât interesul național, nu contează că ne facem de râs în Europa, nu contează că punem în pericol interesul național, dacă PDL-ului nu-i convine un anumit lucru e suficient să facă orice împotriva României. Nu au noțiunea de interes național", a mai spus liderul social-democrat.

Cătălin Ivan consideră că votul de miercuri este "o bilă neagră foarte mare pentru România".

Leonard Orban a primit miercuri aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar, cu 14 voturi împotrivă și 12 pentru. Avizul este consultativ, la fel și cel al plenului Parlamentului.

Consiliul poate accepta numirea sa chiar și în cazul unui vot nefavorabil în PE.

Înainte de audieri, Leonard Orban a răspuns afirmativ la întrebarea dacă și-ar retrage candidatura în cazul unui aviz nefavorabil al Parlamentului cu privire la numirea sa ca membru al Curții.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite