Iulian Urban, ţinut în braţe de conducerea PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii se arată indulgenţi cu colegul lor, care va fi sancţionat doar când „se va desprinde de valorile PDL“, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Sever Voinescu. Urban îşi menţine opiniile cu privire la culpa morală a liderilor europeni în privinţa masacrului de pe insula Utoya, întărin­du-le printr-o nouă declaraţie.

Conducerea PDL va reacţiona atunci când va simţi că senatorul Iulian Urban se desprinde de setul de valori al partidului, a fost reacţia purtătorului de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, care a adăugat că afirmaţiile lui Urban au „caracter personal".

„Vorbim cu Domnia Sa şi vedem cum vor evolua lucrurile în viitoarele ore. Evident că sunt afirmaţii din textul lui Iulian Urban care se pretează şi unor interpretări periculoase", a mai spus Voinescu. Nici vicepreşedintele Senatului, democrat-liberalul Alexandru Pereş nu pare convins că Iulian Urban ar trebui sancţionat.

„Este o declaraţie cam îndrăzneaţă, dar cred că trebuie să o luăm cu paşi mărunţi. Să nu luăm măsuri pripite. Domnul Urban este un politician tânăr, de perspectivă, care calcă tiparul obişnuit al politicianului care face declaraţii de profunzime. Sigur însă că trebuie să avem o discuţie cu domnul Urban", a declarat pentru „Adevărul„ Alexandru Pereş. În privinţa ideii avansate de social-democratul Georgică Severin ca Senatul să se delimiteze oficial de afirmaţiile lui Urban, Pereş s-a arătat sceptic. „Nu ştiu dacă ar trebui ca Senatul să se delimiteze. E declaraţia unui singur senator, apărută pe blog....", a fost de părere senatorul.

Eurodeputaţii PSD cer explicaţii PDL

Social-democraţii în schimb îl critică dur pe Urban. Europarlamentarii PSD au caracterizat declaraţiile lui Urban „iresponsabile şi cu puternice valenţe fascistoide" şi cer PDL să precizeze dacă afirmaţiile acestuia exprimă poziţia partidului. „Iulian Urban atacă nu doar valorile fondatoare ale Uniunii Europene, ci şi valorile general-umane. Este un semn de iresponsabilitate şi, din păcate, nu este prima oară când reprezentanţi ai PDL îşi arată admiraţia faţă de extrema dreaptă", a declarat europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Iulian Urban a negat, ieri, că, prin comentariile sale, ­l-ar fi apărat pe norvegianul Anders Breivik, susţinând că a vrut doar să transmită că politicienii din UE au schimbat „în timpul jocului" regulile privind obiceiurile imigranţilor şi i-au învrăjbit pe europenii nativi contra musulmanilor. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, el a explicat că a vrut să atragă atenţia asupra faptului că măsurile luate de guverne împotriva imigranţilor şi discursurile extremiste ale unor politicieni au bulversat populaţia învăţată până acum să fie tolerantă cu diversitatea.

Întrebat dacă va scoate de pe blog postarea pentru care a fost atât de criticat, Urban a răspuns că nu. „Sunt convins că politicile de imigraţie actuale din UE sunt greşite şi ori îi asimilăm pe aceşti imigranţi, ori căutăm alte politici, altfel Doamne fereşte or să se întâmple alte asemenea episoade", a conchis el.

Senatorul PDL Iulian Urban a scris, pe blogul personal, că nu Anders Breivik a comis atentatul din Norvegia, „ci actualii lideri care conduc în UE". Urban afirmă că multiculturalismul „le-a fost băgat pe gât europenilor forţat şi în doză mare", iar acum „unii nebuni reacţionează violent".

"Sunt convins că politicile de imigraţie actuale din UE sunt greşite şi ori îi asimilăm pe aceşti imigranţi, ori căutăm alte politici."

Iulian Urban
senator PDL

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite