PDL va contesta Legea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Urban
Iulian Urban

Senatorul independent afiliat grupului PDL, Iulian Iurban, a declarat, astăzi, că deja s-au stâns semnături pentru contestarea la Curtea Constituţională a Legii referendumului.

"Referitor la Legea referendumului, deja s-au strâns semnăturile, o să se meargă la Curtea Constituţională. Urmează să vedem dacă Curtea Constituţională va considera dacă se încadrează în limitele de constituţionalitate", a spus Urban.

Potrivit proiectului, demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum.

"În viaţă şi în politică trebuie să ai grijă groapa cui o sapi, că este posibil să cazi tu în ea, astfel încât, din punctul meu de vedere, atât timp cât data trecută această lege privind referendumul a trecut şi au fost foarte mulţi şi de la ei care au votat, trebuie să se gândească foarte bine, mai ales că iată ce se întâmplă, până la urmă roata politică, a vieţii şi a justiţiei se învârte", a atenţionat Urban.

Senatorul a precizat că schimbarea legii referendumului s-ar putea întoarce împotriva actualei Puteri.

"S-ar putea, la un moment dat, peste doi-trei ani de zile, să fie folosită într-un sens invers, împotriva unui preşedinte pe care îl va da probabil ţării USL, rămâne de văzut", a mai spus Urban.

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, modificarea la legea referendumului, prin care preşedintele României va putea fi demis cu votul a jumătate plus unul din cei care se prezintă la referendum, faţă de prevederea actuală, privind suspendarea cu votul a jumătate plus unul din cetăţenii cu drept de vot.

Propunerea de modificare a Legii referendumului a fost adoptată de plenul Senatului cu 75 de voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

Adoptarea propunerii a fost primită cu aplauze de plen.

Legea a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, decizia finală în acest caz urmând să fie luată în Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite