Irinel Columbeanu s-a certat de unul singur cu parlamentarii din Comisia pentru Drepturile Omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri s-a prezentat la şedinţa Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor "ca simplu cetăţean", după cum a susţinut. Deşi a recunoscut că s-a autoinvitat, Columbeanu s-a infuriat când a văzut că majoritatea membrilor Comisiei refuză să participle. "Să le fie ruşine! Să-şi dea demisia imediat!", a tunat Irinel.

Columbeanu a fost preluat la intrarea în Parlament de doi experţi ai comisiei şi condus într-un birou. Enervat că nu este primit chiar de preşedintele Comisiei, el a început să se certe cu cei doi funcţionari care l-au întrebat dacă intenţionează să depună o petiţie.

"Nu am venit să depun o petiţie că mă opream jos la Registratură....Am venit să particip la lucrările comisiei, care sunt publice....Dar dacă s-au des-sesizat, treaba lor...Am venit ca simplu cetăţean, aţi văzut că mi-am lăsat nmaşina în parcare şi am venit pe jos", s-a plans Irinel.

Aflând de la jurnalişti că majoritatea membrilor comisiei nu vor lua parte la şedinţă, Columbeanu s-a enervat. "Dacă refuză să participe la şedinţă, este un lucru abdominal. Singurul gest de onoare ar fi să-şi depună pe loc demisia!", perora el, transpirat, în faţa camerelor de luat vederi, în timp ce aştepta ca deputaţii să vină în cele din urmă ca să-i asculte oful.

Cum aceştia nici gând să apară, omului de afaceri şi-a vărsat nervii aruncând cu acuzaţii: parlamentarii cu pricina nu se prezintă la şedinţă pentru că fac anumite jocuri politice. Apoi i-a învinuit pe jurnaliştii care tot puneau întrebări că, de fapt, fac parte din partide politice, pentru ca în final să se erijeze în protectorul copiilor.

"Problema copiilor este foarte gravă. Trebuie să vedem cum le sunt apărate drepturile....Când vine vorba despre problematica copiilor, ar trebui să nu mai facem parte din niciun partid politic....ar trebui să existed doar partidul copiilor. Neparticiparea deputaţilor la această şedinţă ar fi un caz grav de ignorare a problemelor copiilor, care sunt viitorul ţării", a conchis cu patos Columbeanu.

După circa un sfert de oră de discursuri în faţa presei, omul de afaceri a fost invitat în biroul preşedintelui Comisiei pentru Drepturile Omului, deputatul Nicolae Păun. La discuţii au luat parte, temporar, alţi trei deputaţi, nefiind întrunit cvorumul necesar unei şedinţe. Membrii PDL în Comisie au anunţat că nu vor lua parte deoarece "doar preşedintele comisiei s-a autosesizat în acest caz".

"Nu am discutat cazul Columbeanu la comisie,, nu am aprobat audierea reprezentanţilor instituţiilor de protecţia copilului, comisia nu aprobat această ordine de zi, este nestatutar ce se întâmplă", a declarat vicepreşedintele comisie, Marius Dugulescu.

"Sunt discuţii mai mult aşa....nu avem cvorum....e aşa, ceva informal", a spus pe un ton de scuză unul din deputaţii care s-au retras pe rând de la discuţia cu Irinel Columbeanu.

După circa o jumătate de oră, omul de afaceri a ieşit zâmbitor zâmbitor din biroul lui Nicolae Păun şi "bucuros că a fost audiat de o mică parte a comisiei". După cum a povestit, Irinel a lăsat o petiţie la comisie şi le-a sesizat deputaţilor că soarta unui copil poate fi hotărâtă fără citarea părţilor.

„Mă deranjează întrebările de genul: NU au parlamentarii altă treabă decât scandalul Columbenilor? Păi, dacă nu ne sesizăm, cum să modificăm legislaţia...că ăsta e scopul nostru la comisie, să îmbunătăţim legislaţia", a afirmat la final preşedintele comisiei, Nicolae Păun. El a mai susţinut că toţi membrii comisiei au fost informaţi despre ordinea de zi a şedinţei, pe care ar fi primit-o dacă „ar mai trece pe la comisie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite