Top 10 candidaturi-caricaturi. Cele mai penibile personaje de pe scena politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase candidaturi cu iz de banc au marcat politica de după Revoluţie, unele dintre acestea având chiar succes. Cele mai multe personaje "exotice" au urmărit „cucerirea" Cotroceniului.Alții și-au încercat norocul la Primăria Capitalei. Ultimul de pe lista caricaturilor politice: Irinel Columbeanu.

1. Irinel Columbeanu Recent trecut printr-un divorţ „cu scântei", omul de afaceri de la Izvorani şi-a şocat audienţa cu anunţul său, postat pe internet, că va candida la Primăria Capitalei. Mizează pe cetăţenii „mici, dar mulţi" şi este convins că „actuala clasă politică va deceda până la sfârşitul acestui an".



Pe alegătorii care „sunt motivaţi şi singuri" nu-i va „ataca" în campanie cu „damigene de vin sau găleţi", ci rezolvându-le „cu omenie" problemele, categorie în care-i include şi pe maidanezi.



2. Gigi Becali Latifundiarul din Pipera, ajuns chiar europarlamentar în 2009, este cunoscut pentru „ieşirile sale nervoase" în public, pentru înjurăturile colorate cu care le răspunde nu numai jurnaliştilor, în ciuda reclamei de „bun creştin" pe care şi-o face la fiecare apariţie publică, uneori însoţită şi de o slujbă creştină, pe post de coloană sonără, ce răsună asurzitor din Maybach-ul său, reparat cu ranga. Fost candidat la prezidenţiale, Becali a anunţat că va candida pentru Parlamentul European, pe listele PRM, în timpul arestului său de 29 de zile, după ce magistraţii i-au imputat că a încercat să îşi creeze o justiţie paralelă, după ce hoţii care îi furaseră maşina au fost bătuţi de gărzile sale de corp.



3. Corneliu Vadim Tudor „Marş în mă-ta de curvă!", „Îţi mut dinţii la ceafă", "Vită încălţată, căţea, pitica dracului, proasto, handicapato!", sunt doar câteva mostre din limbajul "ieşit din comun" al şefului PRM, alt reprezentant al României în Parlamentul European. Aşa a „primit-o" Vadim pe Daniela Şomâldoc, executorul judecătoresc care l-a înfruntat la evacuarea PRM din sediu. Doar un exemplu relativ recent din „perlele" şi comportamentul Tribunului, fost candidat cu mari şanse chiar şi la Preşedinţia României.



4. Dan Diaconescu Patronul OTV a anunţat că va candida pentru Cotroceni în iunie 2010, când a fost anchetat de DNA pentru şantajarea unui primar. În aplauzele publicului impresionat de apariţia sa într-un tricou portocaliu şi cu mâine încătuşate afişate ostentativ, Diaconescu s-a prezentat ca o victimă politică, „pedepsită" tocmai pentru aspiraţiile sale prezidenţiale. Sărind de la interlocutorii săi preferaţi gen Nikita sau Magda Ciumac, liderul Partidului Poporului visează la cea mai înaltă funcţie în stat, promiţând chiar 20.000 de euro pentru fiecare român, în cazul în care chiar va „cuceri" şi Cotroceniul.



5. Constantin Mudava (foto sus) Bioterapeutul s-a visat preşedinte în 1996, când chiar a candidat ca independent la alegerile prezidenţiale. Doar 0,31% din români au fost impresionaţi însă de „fenomenul Mudava", reprezentând un câmp energetic de mii de ori mai mare decât al persoanelor obişnuite, ce a primit atestare ştiinţifico-medicală şi juridică, tot în 1996. Deşi s-a lăudat că „s-a sfătuit cu spiritele marilor domnitori" privind conducerea unei ţări, electoratul nu s-a lăsat pe mâinile lui. „Rog poporul român să stea cu mâinile şi picioarele depărtate ca să-l pătrund cu enrgia mea", le-a spus Mudava alegătorilor care s-au dovedit „inflexibili".



6. Nuţu Anghelina Independentul care a râvnit, tot în 1996, la Preşedinţia României a devenit celebru cu însemnul său electoral: o pâine, sub care stătea scris „Semnul împăcării cu Dumnezeu". Alegătorii „nu prea i-au gustat mesajul" şi nu a reuşit să adune decât puţin peste 43.000 de voturi, întrecându-l însă pe „vindecătorul" Constantin Mudava. După alegeri, s-a refugiat în afaceri, colaborând şi cu solista Luminiţa Anghel.



7. Marian Bătaiosu (foto sus) Ultranaţionalist, creştin „fierbinte", fost bodyguard şi anticar, Bătăiosu a vrut în 2009 să se mute de la periferie în Palatul Cotroceni, mizând pe un nume cu rezonanţă. A mărturisit că a decis să facă pasul spre Preşedinţie, încurajat şi de ceea ce a auzit la televizor, la Pro TV, de la Carmen Harra, care a prezis, în prime-time, că la alegeri va triumfa un necunoscut care începe cu litera „M".



8. Ninel Potârcă (foto sus) Liderul rom, zis şi „Obama de Meteor", şi-a încercat şi el norocul pentru Cotroceni în 2009, când s-a prezentat la alegeri cu un mesaj în limba maternă: „Caman te avau tumaro manuş baro pe cadoa cem la Româniaco!". În traducere: „Vreau să fiu omul vostru mare de pe meleagurile României!" Patron al mai multor firme care se ocupă cu achiziţiile de fier vechi, Potârcă a revenit în prim plan în 2010, când a fost acuzat de evaziune fiscală.



9. Nati Meir Controversatul afacerist şi fostul deputat, ajuns între timp să înfunde puşcăria, şi-a pregătit o lansare spectaculoasă pentru Preşedinţie în 2009, la un hotel de lux unde, pe scenă, prezidenţiabilul a îndesat bani în sutienul unor dansatoare cel puţin exotice. Îşi alesese chiar şi purtător de cuvânt: Monica Columbeanu, actualmente Gabor. S-a retras ulterior din cursă.



10. Raj Tunaru (foto sus) Fostul deputat, liderul perifericului Partid al Tineretului Democrat, a ocupat în 2004 ultimul loc în cursa prezidenţială, convingând doar 0,26% din electorat. Politicianului i s-a pierdut urma într- un penticentiar din America, după un scandal sexual.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Dan Diaconescu, proprietarul postului OTV
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

VIDEO 1: Gigi Becali dansează

VIDEO 2: Nati Meir anunță că va candida la președinție

VIDEO3: Irinel Columbeanu își anunță candidatura la Primăria Capitalei



VIDEO 4: Dan Diaconescu, luat pe sus la OTV

VIDEO 5: Vadim Tudor face scandal la o executare silită

VIDEO 6: Marian Bătăiosu, într-un material video al PRO TV

VIDEO 7:Ninel Potircă, într-o emisiune electorală difuzată de Realitatea Tv

VIDEO 8: Clipul electoral al lui Raj Tunaru

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite