Ionut Popescu, urecheat de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Finante, Ionut Popescu, pare sa nu-si fi ales momentul cel mai potrivit pentru a anunta cresterea cu doua sau trei procente a cotei TVA, incepand cu 2006. Premierul Calin Popescu

Ministrul de Finante, Ionut Popescu, pare sa nu-si fi ales momentul cel mai potrivit pentru a anunta cresterea cu doua sau trei procente a cotei TVA, incepand cu 2006. Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a admonestat pe ministrul Finantelor in ultima sedinta a Comitetului Executiv al PNL de marti. Surse din partid sustin ca Tariceanu i-a reprosat lui Popescu faptul ca a facut prea repede publica aceasta informatie, inainte chiar ca problema sa fie discutata in interiorul formatiunii. Primul-ministru ar fi argumentat ca, atata vreme cat cresterea valorii TVA este doar o cerinta a Fondului Monetar European, neacceptata deocamdata de guvern, era contraindicat ca stirea despre majorarea TVA sa ajunga la opinia publica. De altfel, starea conflictuala din CEx nu s-a limitat doar la dojana administrata ministrului de Finante. Un schimb de replici destul de dur a avut loc si intre liderul partidului si Raluca Turcan, presedinta Comisiei parlamentare de ancheta a situatiei din SRTv si SRR, membra in conducerea PNL. Potrivit surselor amintite, Turcan si-a exprimat nemultumirea fata de faptul ca intreaga problematica legata de cele doua institutii publice de media a fost tratata superficial de partid si ca masurile necesare au fost luate doar pe ultima suta de metri. Atitudinea deputatului l-a infuriat pe Calin Popescu Tariceanu, care i-a reprosat, la randu-i, ca "s-a incapatanat" in Comisia pe care a condus-o, ca a lasat interesele politice ale partidului pe plan secund si ca nu a coordonat eficient chestiunea in Biroul Permanent.
"Pinalti" a ajuns membru in conducerea Coalitiei
Comitetul executiv al PNL a mai decis, marti seara, sa suplimenteze reprezentarea partidului in Consiliul National de Coordonare al Coalitiei. Gheorghe Stefan, zis "Pinalti", Ludovic Orban si Florin Popescu urmeaza sa participe la sedintele CNC atunci cand ministrii Gheorghe Flutur, Mona Musca si Mihai Voicu nu pot veni. De asemenea, si Adrian Iorgulescu, membru supleant al CNC, a primit mandat sa apara mai des la aceleasi intruniri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite