Iliescu : “ Legea lustraţiei este o acţiune propagandistică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu nu scapă  de dosarele Revoluţiei
Ion Iliescu nu scapă de dosarele Revoluţiei

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a declarat, astăzi, că Legea lustraţiei este "discriminatorie, aberantă şi total inutilă", conform RFI.

"Ar fi fost oarecum raţional să se discute despre o asemenea lege în primii ani de după căderea dictaturii, după 1989, anii '90. Aşa încât mie mi se pare în general aberantă şi inutilă o asemenea lege într-un cadru democratic de politică deschisă şi când se pronunţă fiecare şi este mai ales cenzura populară care decide asupra tuturor lucrurilor. Mi se pare absolut inutilă o asemenea lege astăzi, la 22 de ani după revoluţie", a declarat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a negat posibilitatea ca Legea lustraţiei să reprezinte o reparaţie morală.

"Reparaţie faţă de ce? Toţi exponenţii vechiului regim au fost înlăturaţi de Revoluţia din decembrie şi s-a intrat într-un regim deschis, firesc, de democraţie activă, aşa încât asemenea măsuri administrative prin legi discriminatorii sunt total inutile în asemenea cadru. Cei care au săvârşit crime în vechiul regim sunt supuşi acţiunilor justiţiei", susţine Iliescu.

"Total inutil! Este o acţiune tipic propagandistică, care ţine de regimuri trecute şi depăşite de istorie", a conchis Iliescu.

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, Legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite