Ion Iliescu a fost operat de polip la colon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte ar putea părăsi spitalul într-o zi - două, potrivit managerului Spitalului Elias, profesor doctor Doina Dimulescu, după ce a fost operat ieri-dimineaţă de un mic polip la colon.

Intervenţia a fost una endoscopică şi nu a necesitat anestezie generală, ci doar parţială, a declarat şeful echipei operatorii, conf. dr. în gastroenterologie Nicolae Tudor. Din echipă au mai făcut parte şeful clinicii de gastroenterologie din cadrul Spitalului Elias, Mircea Diculescu, şi prof doctor Mircea Beuran, medic primar şi şeful secţiei de chirurgie la Spitalul Floreasca, plus anestezişti.

Spitalul Elias a informat în urmă cu două zile că Ion Iliescu este internat la unitatea sanitară „pentru continuarea investigaţiilor de control în sfera digestivă începute la sfârşitul anului trecut". Este vorba despre o intervenţie chirugicală programată din decembrie. Analizele făcute la sfârşitul anului trecut arată că nu este vorba despre o suferinţă oncologică. Potrivit dr. Doina Dimulescu, procedura a fost una standard. Decizia privind această intervenţie cât şi tratamentul au fost stabilite de comisia de specialişti.

Pacientul ar putea părăsi spitalul într-un interval cuprins între 24 şi 72 de ore, a mai spus conf. Nicolae Tudor. Ion Iliescu a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitală, în 24 noiembrie 2011, unde i-au fost făcute analize, medicii constatând că nu are probleme majore de sănătate. Fostul preşedinte a fost externat în ziua următoare, el scriind pe blog că se simte bine. Iliescu preciza că a avut „o indispoziţie digestivă", dar „cauza acestei crize de moment s-a rezolvat". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite